Friday, March 2, 2012

SEDANG INGIN MEMASAK

penat sebenar nye jadi pompuan ni kan..
cam aku ni
memang rutin hari-hari balik keje mesti kene terus wat keje umah
penat mmg penat
tapi bila da jadi tanggungjawab
gagahkan jugak....

nak dijadikan cerita, kebetulan harini my encik 'SYA' (sh.yassir arafat) balik keje awal
so mood nak bersilat kat dapur tu mmg naikla
sebab tak der si kecik mengacau
bukan ape, kalo si kecik qsha tu ader
tak jadi keje sebab die pn nak buat apa aku wat...
dah gaye acara memasak bergu kitorang kat dapur tu nnt
elok masak 30minit jadi sejam....

tapi dalam sibuk memasak, sempat gak snap pic dua beranak tu tgh khusyuk layan utube sambil tunggu aku siap masak.   ooo ini tak boleh dilepaskan.. cecepat amik camera kasi tangkap sikit gamba gelagat diorang...cer tengok ni....
khusyuk tak hingat!
kamceng gile ini dua beranak
pastu berebut manje sesame mereka... i lap both of u lah!muaaxx
sebelum kul 7 da siap masak sume.
masak simple simple jer, tuk kami 3 beranak ni
asal kenyang sudah
3 jenis sajo, ikan kerisi goreng, brokoli n sambal ketam

aku post je la resepi ketam ni
resepi ketam ni paling simple gile babeng aku wat
berpadanan dgn jenis barang yang ader kat dapur tu... heheheheh..
kasi hantam saja!
bahan-bahan sambal ketam :
ketam of coz
kunyit
garam
gula 
aku blend :
bawang merah
bawang putih
cili kering

hah! bahan mmg aku pakai bahan basic nyer la kan...mula aku lumur ketam ngan kunyit n garam, then goreng.
pastu panas minyak masuk bahan blend tu, da naik bau masuk garam n gula. lastly masuk ketam yang dah goreng tu.... simple dimple kan kan kan.... kalo nak masak advance advance tunggu stok barang dapur mencukupi la...sekian masakan ala bujang senang...

2 comments:

::misz maney:: said...

wah pandai cik kak ni memasak..ajar la ai sekali..hihihi..

aimi ibrahim said...

masak pandai tapi sedap nyer belum tentu...ko nak blaja masak ape..mane tau leh share resepi turun temurun ko ..