Thursday, April 26, 2012

Isu Pengasuh Lagi

Isu ni la kot paling hangat kat putrajaya buat masa sekarang
post yang lepas aku ader cerita. cer cekedout kat sini

Alkisah semalam time nak amik qsha,
akak pengasuh tu cerita la
Dia da pergi kat Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM)
punya la ramai pengasuh n ibu bapa yang datang bertanyakan
cara nak ngasuh budak..
Yela sekarang da BPH straight sangat kan
Hasil explaination JKM, diorang kater boleh mengasuh 3 orang
but if lebih 4-9orang kena la pergi kursus untuk mengasuh
tapi if 10 orang atau lebih kena pergi kursus dan ader premis sendiri.
Kursus tu akan dibuat dalam bulan 5 ni
tempoh kursus nyer 6 minggu tapi sabtu ahad jer la.... means 12 hari jer sebenonye

Pengasuh aku da penin nak pk nak jaga anak sape,
sekarang ni dier ngasuh lebih dari 3
so kene la buat pilihan
harapan aku pilihan yang dier buat adil bagi kami ibubapa
mana yang patut mana yang tak patut
jangan akak tu ambil yang betul betul tak patut sudah la...

Bila nak selesai ni..
arrgghh tension la pk.!

Sape la nak jaga budak kecik ni kan.....

Sekian.

16 comments:

Ummi Echah said...

ala aimi..kiter sama la..akak pun ngah pening gak ni...pengasuh akak ade tanya semalam..ade terpikir nak letak2 anak kat taska ke kan?akak terus jawab nak stay ngan dia..sbb susah anak kecik lg kan..kesian dia..dia pun pening gak nak pilih yg mane satu nak jaga..sbb kene jaga sampai 9 org jer...aduh..so akak pun dlm situasi usha2 gak pengasuh lain ..kut 2 anak akak x menjadi pilihan dia..risau jugak...bukan leh push dia suh jaga anak kite..klu dia xnak..so skang risau tahap gaban.....

iDa WiTh aLoNG said...

ciannyer qisha...meh dok dgn acik ida meh..

aimi ibrahim said...

ida with along
bukan acik ida keje sama dengan ibu qsha ke.. acamner nak jage.ekekekekke

::Nora Maney:: said...

ala siannya qsha..seb bek aku tak de anak lagi..tak payah nak pening2..hihi..

ssh2 meh la aku jaga qsha :))

aimi ibrahim said...

nora maney
mau tunggang tebalik umah ko nnt. ahahhaha.. tak pe anak ko kiter saing 4 orang ye. aku, ekin, kucai, ko.ahahha

Ummi Echah said...

pity my son too..same la qiesya..

Ummi Echah said...

same la kite aimi..

aimi ibrahim said...

ummi Echah
tapi pengasuh kak ecah da ader sijil kire da advance da kan.. pn bay pn same anta anak kat pengasuh, tapi p14 tak kene serbu pulak kan

Ummi Echah said...

tu la pelik aimi..kat umah kat ecah pun xde diorg serbu...p.9,,fasa 12...x kena plak..dia rambang jer kut..

aimi ibrahim said...

Ummie Echah
pulak..nasib, tapi kesian la yang mane da dapt surat peringatan tu

♥z@z@♥ said...

Mie, anta taska under JKM..tempat iman tue under JKM..so far oke..sbb dia siap ajar sekali..

aimi ibrahim said...

Zaza
aku tunggu dulu arahan baru. ada kosong lagi ke fizay? mane tau incase emergency ke ape ke kan ader backup

Zana Adieyza said...

yunk, keje MOF gak eh? Bahagian mana ni?

aimi ibrahim said...

Zana Adieyza
a ah, kat admin, bswp.. zana pn mof ker?

Zana Adieyza said...

yup, zana kat BUU MOF dear... kalau jumpa kat mana2 leh la tegur yer.. tp zan ani rabun cikit, so kena tengok depan2 baru perasan.. hihihi..

aimi ibrahim said...

Zana Adieyza
ooo BUU yea. sya kenal siti mariam jer kat buu.. mesti kat kafe selalu jmp tapi tak pasan kan