Thursday, May 24, 2012

Ubat Kencing Manis Part 1

Semalam gomen dapat gajikan...
aku suke, tapi tak der la suke sangat (so so je la)
sebab aku nak shopping ubat tuk mak aku

aritu mak warded kat Hospital Raub
Since 17 mei till now (means da seminggu kan)
lame betul, selama ni tak penah mak masuk ward
kecuali masa bersalin kitorang adik beradik jer la kan

So perasaan tu lain la..
Penyebab mak masuk ward adalah kencing manis
before ni ok je..
tapi die cite, kaki die sakit sengal sangat. die pn jadi la doktor sendiri
tungku kaki dier, pastu terus serta-merta ader gelembung air timbul
kat tapak kaki dier, dier tak perasan pn
then bila dier jalan, air meleleh, dia ingat dier kencing
tapi tak der bau, dari situ dier perasan kat tapak kaki dier rupenye

g emergency terus kene tahan
selama dok dalam tu, hari-hari cek darah asik tinggi jer
antara 13-18 paras gula...
maybe kene suntik insulin sendiri =(

Penat aku google kat tenet nak cari produk yang leh kawal kencing manis ni
nak bagi mak cube, ikhtiar selain berdoa kan
Ada produk yang aku berkenan.dan ader cop sirim
Malam semalam jugak aku buat misi cari ubat mak!
Nasib baik produk tu senang aku jumper, kat Warta, Bangi je..
Ni produk aku beli tuk mak....
dengan harapan ada perubahan....
dis week nak balik kg hantar kat mak..
if ader perubahan baik nnt aku update...
tuk share kat pesakit kencing manis yang lain

Air ECPI n Kacip Emas
 
Air ecpi ni mak aku da minum kt ward
magik dari paras gula 17 leh turun 12 dalam masa singkat
so aku mmg nak mak amal kan minum air tu hari-hari
Kalo balik kg next time kene beli stok utk sebulan terus...
Yang kacip emas ni aku beli sebab
nak keringkan luka akibat gelembung air yang pecah kat tapak kaki die
takut melarat lagi teruk !
mudah mudahan ader kesan positif
Insyallah dengan kehendakNya... amin.

5 comments:

::Nora Maney:: said...

sedih la aku dengar my..harap kesihatan mak ko cepat sembuh..harap-harap jugak ubat ni mujarab..bile lagi la nak berbakti pada orang tua kan..

Semoga dipermudahkan Allah S.W.T

Amin..

aimi ibrahim said...

Nora Maney
amin mudah mudahan.. mmg anak anak tempat diorang berharap.. aku mampu buat ni jer.. sob sob

BetiZaini said...

hmm..siannye mak ko mi, insyaAllah mudah2an ape yg ko usaha tu berhasil. Kat mak ayah time2 ni la kte nak balas budi dorg dlu2..sob sob sob teringat time ktorg adik bradik struggle cari ubt kanser ritu..huhu

aimi ibrahim said...

BetiZaini
erm camtu la kan Bet.. kalo leh nak wat yang terbaik tuk diorang. walaupn degil aku ni, tapi aku sayang diorang..huhuhu...

p/s: bet follow la aku..aku nak follow ko ni

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal kencing manis… sharing is caring :) - Video/Gambar Potong Kaki Kerana Kencing Manis