Thursday, July 19, 2012

Part 3~~ Balik Kampung Sandakan (check in)

second time qsha naik erl
time ni sangatlah dier excited
macam tau jer dier nak naik bender pelik
Hari-hari sebelum tu aku mmg selalu tanyer dier
nak naik kereta api tak ? nak naik bas tak?
nak dier jawab...
suke giler lak tu....
siap cakap yea yea  =)

time menunggu ayah park kereta


time tunggu tren

Tapi bila time nak naik erl tu
kemain takut pulak budak ni
dok peluk ibu
camni  ha muke dier


 kesian macam anak kucing ketakutan...hihihihi

ni muke time qsha naik bas.. pun takut jugak

Sampai airport awal. kaunter check in pn belum bukak
so makan la dulu, makan kfc jer.. senang
tapi qsha makan makanan bekal jer..
pagi pagi ibu bangun masak bubur n goreng nugget
takut dier lapa tetibe kan...
kalo bekal roti mmg tak layan la dier




makan la qsha sampai kenyang

Abih jer makan g tengok board information tuk check in kaunter mane 
kitorang tak buat web check in sebab bawa infant kan..
so kene la check in di kaunter. membazir kene bayar RM10 sorang


time aku cek board ni ader lagi masa 1 jam 20 minit nak fly

Aku memang hangin giler la time ni
bila pegi kaunter 52 tu tak der orang
kitorang tunggu igt orang tu datang balik
ruper nyer kaunter tutup terus
10 minit kot tunggu... yang lagi wat aku takut
annoucement cakap check in to sandakan akan tutup lagi 15 minit !!
menggelabah aku, tapi aku tengok sya selamber jer...
nak g kaunter lain mmg beratur panjang, mmg tak sempat la 15 minit tu
aku siap cakap kat sya, tak jadi la kiter balik sandakan kan.
macam tak sempat =( .  sya diam jer time ni...
pastu terus dier ajak g kaunter atm sebab sikit orang
masa tunjuk ic tu, orang kaunter tu siap cakap
da lambat ni, lagi 3 minit jer nak close.
kitorang cakap la, da kaunter tutup.
pastu dier jawab balik, kaunter mmg tutup sejam sebelum...
dalam hati aku... time aku datang tu ader lagi masa 1 jam 20 minit kot!!!
tapi dalam hati jer la... sebab happy akhirnya da dapat check in kan

 layan jer la pic qsha masa mak bapak nyer mengelabah, tapi sempat gak tangkap gamba...huhuhuhuh

 muke bosan jer

nampak cam tak der mood kan.. tapi awas lepas turun dapat kaki berlari aku mengejor dier!



next story = kisah tunggu flight

4 comments:

lovely said...

asben org sandakan ker?

aimi ibrahim said...

Lovely
a ah kak. mak ayah die d sandakan

lovely said...

asben akk dulu pernah duk sandakan. ayah dia polis.
masa akk baru anak sorang dulu balik sandakanlah.. sempat gak g taman buaya tu..
seram giler tengok buaya kat situ. besar2. banyak plak tu..
cuma sepilokl je akk tak sempat pegi. tak cukup masa.. hihi.

aimi ibrahim said...

ooo yer ker.. mmg buaya kat situ besar besar pn.. tapi mahal kan nak masuk tempat tu..hihihi.. sekarang da maju jugak sandakan dr dulu.. da ader harbour mall, hari selasa aritu baru rasmi mall tu.. bandar baru pn da banyak wujud berbanding dulu...