Wednesday, August 8, 2012

Making Rainbow Cake

Hari minggu yang ade masa terlebih..
sambil sambil masak makanan berbuka aku tergerak
nak buat rainbow cake...
sambil tunggu ayam goreng masak aku pn buat la kek
curi curi masa......

1st trial not bad la kot... hehehhe
camner rase rainbow kek yang sebenar eh?
kek yang aku masak ok. juz nice..
tapi pada aku ader rase cam tepung sket je...
tak macam kek kek kat secret recipe...muahahahah.. (bajet bagus!)

Aku pn suke suke modified barang barang dia
contoh tepung gandum aku tuka pakai tepung kek (ahahahahha)
susu aku malas nak beli susu aku pakai susu dutch lady kid anak aku (boleh?)
muahahahhahahaha... giler teruk kan..
agak nyer tu rase jadi kek moist kot...huhuhuhuh...
Next time aku nak try lagi la..
guna recipe yang benar benar dan sebenarnya...
ni aku tepek jer la gamba kek yang da siap...
aku rasa cam menjadi, tapi cam ade kekurangan...ekekkekeke...
(jaga hati letewwww)
hah! lagi satu, aku malas nak beli  banyak2 kaler,
aku pakai 3 kaler je...muhahhahahah lagi
cukup la kan.. rasa same jer... dalam perut hancur jugak...
time rajin nnt baru la aku buat cukup 7 rainbow kaler....
ko hado? ngehngehngeh
(sila jangan tiru aksi saya)


Tara... my 1st Rainbow Cake

6 comments:

lovely said...

aimi akak pun suka derhaka pd resepi.haha..janji ada rasa. lagi pun kita sendiri yg nak makan kan..
ok jer..betul tak?

::Nora Maney:: said...

bile aku nk merasa makan kek ko nih..tak sabar :)

aimi ibrahim said...

Lovely
a ah betul betul betul.. harus la derhaka sket sket..hihihi..sendiri makan jer pn...ahaks

aimi ibrahim said...

Nora Maney
kalo jadi potluck umah anis aku bawak la

Sue Echan said...

sedapnya aimi.. tringin plak aku nak makan...

aimi ibrahim said...

Sue Echan,
nampak sedap ke? hihihii.. ilusi jer tu.. cantik tapi rase lom tau g..ahahhahaha..