Monday, July 9, 2012

Seminggu Qsha Demam

mood nak berblog mmg kelaut minggu lepas
lepas je balik kampung
qsha terus kene demam...
maybe sebab lama sangat kene aircond dalam kereta
masa on da way balik dari raub ke putrajaya tu....
Jalan time tu pn jem giler dari bentong lagi da jem....
tambah hujan renyai-renyai lagi...

suhu dier 3 hari tu 39 darjah camtu...
risau giler... cam cam da aku wat
bagi ubat bontot, ubat demam, lumur asam jawa..
surut sekejap, malam nnt panas balik..
buntu giler aku, hari ke empat pn demam
on n of sampai hari kelima...
merengek jangan cakap la..
mmg aku stress giler.. nak layan.. cam nak nangis pn ader
sebab aku tak paham die sakit kat mane
risau kene denggi ker ..

ari kelima bawak lagi dier ke hospital an nur bangi tu...
doktor kater da ok sket.. so tak yah amik test darah..
tak der tanda-tanda denggi...
panas biasa juz nak melawan kuman...
so aku pn ok jer la
hari keenam baru nampak ok sket
da nak bercakap n bermain...
korang bayangkan.. seminggu aku tak denga qsha senyum keatawa dan cakap
perkataan dier seminggu yang keluar 'susu' n rengekkan jer....
hati ibu mana tak susah hati kan....

Sekian.

6 comments:

Sue Echan said...

syukur die smakin sembuh..ko pun jgnle stress.. nnti risau lak laki ko....hehe...

♥z@z@♥ said...

risau kan anak demam..biarlah kte yg demam..iman pun demam last week..tp kejap jek la tue pun bwk g klinik doc msuk ubat bontot..siap muntah lg..nak nanges tgk..huhu

aimi ibrahim said...

tq Sue Echan.. skang ok jer=)

aimi ibrahim said...

Zaza
tul tu..kesian tengok diorang, hilang sekejap penyeri rumah, biasa melayan kecoh diorang jerkan

BetiZaini said...

btol tu weih..stress gile bile anak sakit..bkn marahkan anak tu..cume stress sbb kte tak tau tang mane nak kurangkan sakit die..huhu

aimi ibrahim said...

BetiZaini
itu la.. sengsara kalo bdk kecik ni demam... kadang aku mintak demam tu bagi aku jer...